Сирійська армія контролює Алеппо, російські “зелені чоловічки” розгорнули блокпости

 

Сирійські арабські збройні сили Башара Асада офіційно взяли під контроль район Великого Алеппо після того, як останні бойовики, що залишилися, втекли на захід останньою відкритою дорогою.

Про це в понеділок, 17 лютого, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на видання “Аl Masdar News”.

За даними польового джерела в Алеппо, повстанці-джихадисти повністю здали Анаданську рівнину після того, як контролювали цю територію понад шість років.

Захоплення району Анаданської рівнини відбулося незабаром після того, як Сирійська арабська армія оголосила про повний контроль над усіма районами, які раніше перебували під контролем джихадистів у місті Алеппо.

Із встановленням контролю над Великим Алеппо та столицею провінції, найімовірніше, буде припинено вогонь між бойовиками та сирійською армією, і мирні переговори триватимуть в Астані.

Російські військові почали розгортання уздовж автодороги Алеппо-Дамаск (М-5) вперше відтоді, як розпочали своє втручання в Сирії. Як повідомляється, російська військова поліція встановлює нові контрольно-пропускні пункти в районах, які раніше контролювали повстанці-джихадисти, нібито “убезпечуючи шосе Алеппо-Дамаск для подальшого цивільного використання”.

Туреччина раніше погрожувала широкомасштабним наступом на сирійську армію, якщо вони не вийдуть із районів, які вони захопили в Ідлібі.

Однак, з розміщенням російських військових на шосе Алеппо-Дамаск, малоймовірно, що турецька армія атакує їхні місця де-небудь уздовж проїжджої частини.

Очікується, що в наступні дні сирійський уряд надішле ремонтні бригади на ідлібську смугу шосе Алеппо-Дамаск, коли сирійська армія завершить операцію з розмінування.

Читайте також:
Обстріли в Ідлібі: Ердоган заявляє про загибель 14 турецьких військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна