Обстріли в Ідлібі: Ердоган заявляє про загибель 14 турецьких військових

 

Жертвами обстрілів в сирійській провінції Ідліб стали 14 турецьких військовослужбовців.

Про це у вівторок, 12 лютого, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає агентство Anadolu.

За його словами, поранення через обстріли отримали 45 турецьких військових.

“Відкрито заявляю, що при найменшому збитку турецьким військовим, ЗС Туреччини будуть повсюдно наносити удари по силам режиму Башара Асада”, – сказав Ердоган.

“Я оголошую, що від сьогодні ми будемо завдавати удари по силах режиму всюди — не дотримуючись кордонів Ідлібу та Сочинської угоди — у випадку, якщо нашим солдатам на спостережних пунктах чи в інших місцях буде завдано хоча б найменшої шкоди”, — сказав він.

У 2018 році Анкара і Москва, які підтримують ворожі сторони в сирійській війні, досягли знакової угоди в Сочі про створення демілітаризованої зони навколо Ідліба.

Ердоган спілкувався з членами своєї правлячої партії в парламенті після того, як протягом 10 днів турецькі та сирійські війська обмінювалися обстрілами в Ідлібі. Він повідомив, що за цей період 14 турецьких військовослужбовців загинули і 45 були поранені.

Ердоган заявив, що Туреччина має намір витіснити сирійські урядові сили за межі турецьких спостережних пунктів в Ідлібі до кінця лютого.

Читайте також:
Внаслідок обстрілу в Ідлібі загинули четверо турецьких військових і 11 цивільних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна