Росія скерувала до берегів Сирії два фрегати з крилатими ракетами

 

Два фрегати Чорноморського флоту Росії “Адмірал Макаров” та “Адмірал Григорович” з крилатими ракетами “Калібр-НК» проходять Босфор та Дарданелли у напрямку Середземного моря.

Про це журналістам в п’ятницю, 28 лютого, розповів представник флоту Олексій Рульов, повідомляє російське агентство “Интерфакс”.

“Фрегат “Адмірал Макаров” і “Адмірал Григорович”, оснащені високоточною зброєю – ракетним комплексом “Калібр-НК”, здійснюють плановий перехід з Севастополя в далеку морську зону, де увійдуть до складу сил постійної угруповання Військово-Морського флоту у Середземному морі”, – заявив Рульов.

Як зазначає агентство, ці фрегати раніше неодноразово брали участь у російській операції біля берегів Сирії.

Як інформувала “Новинарня“, внаслідок атаки сил режиму Башара Асада, яких підтримує Росія, в сирійській провінції Ідліб загинули щонайменше 33 військовослужбовців збройних сил Туреччини.

Це назвали найбільшими одночасними втратами Туреччини за всі 9 років війни у Сирії.

Після цього президент Туреччини Реджеп Ердоган скликав засідання Ради безпеки країни, де було вирішено завдати удари у відповідь (з повітря і землі) по військам Асада. Міноборони Росії заявило, що Повітряно-космічні сили Росії в цьому районі не застосовувалися.

США висловили підтримку Туреччині, чиї військові, розташовані на північному заході Сирії, зазнають атак армії режиму Асада за підтримки російської авіації.

Читайте також:
Удари РФ по турецьких військах у Сирії: Анкара видала заяву і скликає НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна