62% українців проголосували би проти відкриття ринку землі, – соціологія

 

62% українців проголосували би на референдумі проти продажу землі сільськогосподарського призначення, 15% – “за”, ще 18% не брали б участі в голосуванні.

Про це у четвер, 27 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на результати опитування Київського міжнародного інститут соціології.

Протягом періоду листопада 2019 року – лютого 2020 року, частка прихильників продажу землі знижувалася: 22% в листопаді, 19% – в грудні, 15% – в лютому.

КМІС провів дане опитування методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з 21 по 25 лютого 2020 року.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Під час опитування проведено 1500 інтерв’ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Дані цього дослідження порівнюються з результатами опитувань КМІС, які  були проведені з 15 по 18 грудня, з 22 по 25 листопада, з 4 по 7 листопада,  з 9 по 11 жовтня, та з 6 по 19 вересня 2019 року.

Як писала “Новинарня“, 6 лютого у Верховній Раді народні депутати влаштували масові бійки через можливе голосування за законопроєкт про ринок землі.
Згодом при заблокованій президії почався розгляд у другому читанні проєкту закону №2178-10 про відкриття ринку сільськогосподарської землі в Україні. Нардепи планують обговорити всі чотири тисячі правок до закону про землю.

Читайте також:
Чоловік, що вчинив самопідпал під офісом президента, перебуває в реанімації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна