У Раді депутати намагаються зірвати розгляд законопроєкту про ринок землі

 

У четвер, 6 лютого, після перерви у ранковому засіданні парламенту, депутати від фракцій “Батьківщина” і “Опозиційна платформа – За життя” блокують роботу Верховної Ради, яка має розглядати законопроєкт про земельну реформу у другому читанні.

Як повідомляє “Новинарня“, головуючий на засіданні Руслан Стефанчук намагався декілька разів поставити питання про продовження роботи парламенту, однак це обурило опозицію.

Депутати різних фракцій спробували прорватися в президію.

“Слуги народу” заблокували прохід до головуючого, відтіснивши депутатів “Батьківщини”. Лише Юлія Тимошенко зуміла пройти до місця голови Ради і заблокувати його.

У президії декілька разів відбувалася штовханина.

Як пише “Українська правда”, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія закликав народних депутатів повернутись до конструктивну, продовжити роботу до 19:30 ы розглядати окремо кожну з 4000 правок до законопроэкту.

Віцеспікер Стефанчук ще раз поставив питання продовження роботи до 19:30 і депутати проголосували за це 226 голосами.

Спікер парламенту Дмитро Разумков ыз парламентської трибуни звернувся до депутатів, закликав їх припинити займатись популізмом і повернутись до попередніх домовленостей.

Він зазначив, що не може вести засідання, оскільки його місце зайняв той, кому воно не належить та передав слово Стефанчуку.

“Парламент – це місце для дискусії, доводьте свою правоту в дискусії, а не в кулачних мавпячих стрибках”, – сказав Руслан Стефанчук.

Як писала “Новинарня“, у четвер, 6 лютого, у Раді запланований розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Читайте також:
В Україні запустили Фонд гарантування кредитів для купівлі землі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна