В Україні запустили Фонд гарантування кредитів для купівлі землі

 

Кабінет Міністрів України створив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Фонд надаватиме державні гарантії фермерам для купівлі сільськогосподарської землі.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук за підсумками засідання уряду в середу, 5 лютого.

За словами прем’єра, статутний капітал Фонду складе 240 млн грн – ці кошти надалі спрямують на надання державних гарантій фермерам після того, як в Україні запрацює ринок землі.

“Фонд надасть доступ малим і середнім суб’єктам підприємництва (до 500 гектарів) до банківських кредитів, зменшивши вартість їх залучення. Крім того, це також мінімізує ризики можливого неповернення кредитів”, – пояснив Гончарук.

Як писала “Новинрня”, Верховна Рада України в першому читанні 13 листопада 2019 року підтримала законопроєкт 2178 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Напередодні аграрії вийшли на акції протесту проти дій влади щодо впровадження земельної реформи, тимчасово перекривши головні магістралі країни.

Читайте також:
Очільника Академії аграрних наук підозрюють в розкраданні землі

На Буковині суд повернув Міноборони землі вартістю понад 11 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна