Засідання ТКГ у Мінську: відреагували на атаку біля Золотого, не домовилися щодо ділянок розведення

 

Тристороння контактна група завершила роботу в Мінську: там заявляють, що продовжують роботу над реалізацією домовленостей лідерів країн Нормандської четвірки в Парижі.

Про це в середу, 26 лютого, написала на фейсбуці речниця представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер. 

“Українська сторона закликала РФ забезпечити режим припинення вогню, відкрити нові КПВВ на лінії зіткнення, звільнити утримуваних осіб, надати допуск представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Особливо кричущим порушенням 18 лютого 2020 року стала спроба НЗФ ОРЛО влаштувати провокацію, здатну поставити під питання сам процес мирного врегулювання на Донбасі”, – написала Оліфер.

Вона додала, що триває обговорення питання щодо додаткових ділянок розведення сил та засобів.

“Вкотре підкреслюю: без виконання безпекової складової Мінських домовленостей суттєвого прогресу в ситуації на Донбасі бути не може. Жодні політичні зрушення неможливі без повного та всеосяжного припинення вогню, виведення збройних формувань та військової техніки, вирішення питання щодо встановлення контролю над українсько-російським кордоном”, – цитує Кучму його прессекретарка.

Також, за інформацією Оліфер, у гуманітарній підгрупі продовжується робота з уточнення списків утримуваних осіб.

“Почато обговорення модальностей ухвалення рішень щодо відкриття нових пунктів пропуску через лінію зіткнення, а також додаткові санітарно-епідеміологічні заходи у зв’язку з загрозою поширення коронавірусу. Українська сторона поінформувала щодо встановлення нею необхідних засобів контролю за епідеміологічною безпекою та закликала до аналогічних заходів протилежну сторону”, – написала Оліфер.

За інформацією сепаратистських інформаційних ресурсів, наступне засідання ТКГ в Мінську відбудеться 11 березня. 

Читайте також:
Засідання ТКГ у Мінську: не домовилися про ділянки розведення, але обмінялися списками для обміну

Як інформувала “Новинарня“, вранці 18 лютого російські окупаційні війська почали наступ на ділянці розведення сил у районі Зологото на Луганщині зі застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.

Внаслідок атаки росіян загинув один український військовий, ще п’ятеро – зазнали поранень та ушкоджень (три – поранені, два – контужені).
При цьому НГШ назвав втрати противника – чотири “двохсотих”, шість поранених.

Генерал Хомчак на брифінгу підтвердив, що військові ЗСУ відійшли з одного спостережника, але заперечив втрату позицій.

У бою під Золотим уранці 18 лютого загинув гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців ЗСУ 22-річний Максим Хитайлов.

Читайте також:
Атакою на Золоте Путін показав, хто насправді контролює ситуацію в ОРДЛО, – Казанський

Позицію “Баня” в сірій зоні ЗСУ взяли недавно, тепер відійшли: волонтер про причини і результати бою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна