Під Золотим загинув гранатометник 72 омбр Максим Хитайлов

доповнено

У бою під Золотим уранці 18 лютого загинув гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців ЗСУ 22-річний Максим Хитайлов.

Про це у вівторок, 18 лютого, сповіщає журналістка з Полтавщини Ольга Матвієнко.

За її інформацією, Максим – родом із села Вирішальне Лохвицького району Полтавської області. Народився 7 жовтня 1997 року.
Хитайлов із 2013-го по 2017 рік навчався на технолога в Миргороді. Надалі опановував професію будівельника в ПолтНТУ імені Ю. Кондратюка.

У підрозділі підтвердили втрату.

Максим був прийнятий на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника мотопіхотної роти, зазначили в 72 омбр.

“Щирі співчуття мамі Віті Григорівні, брату Віталію, рідним та друзям воїна полеглого в бою за Україну. Солдат Максим Євгенович Хітайлов назавжди залишиться в наших серцях!” – ідеться в дописі на офіційній сторінці бригади.

За даними “Новинарні“, тіло полеглого воїна наразі (вечір 18 лютого) залишається на території, яку контролюють бойовики.

Читайте також:
“Понад 200 мін, 56 танкових снарядів”: ОСи порахували число пострілів на Луганщині

Як інформувала “Новинарня“, вранці 18 лютого  російські окупаційні війська почали атаку на ділянці розведення сил у районі Зологото на позиції 72 і 93 омбр ЗСУ Луганщині із застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.

Першим про наступ росіян, що почався з п’ятої години, повідомив журналіст Юрій Бутусов – усупереч штабу ООС, який о 7:00 заявляв, що з початку доби 18 лютого окупанти не проявляли вогневої активності.
Згодом штаб ООС заявив про намагання окупантів прорвати лінію розмежування та втрати з боку Об’єднаних сил. Із повідомлення ОС прибрали згадки про відсутність втрат і обстрілів станом на 7:00.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак підтвердив інформацію про застосування противником штурмових груп і артилерії 152-го калібру, починаючи з 5-ї години.
За його уточненими даними, внаслідок атаки росіян загинув один український військовий, ще п’ятеро – зазнали поранень та ушкоджень (три – поранені, два – контужені).
При цьому НГШ назвав втрати противника – чотири “двохсотих”, шість поранених.

Генерал Хомчак на брифінгу зазначив, що військові ЗСУ відійшли з одного спостережника, але заперечив втрату позицій.
Він назвав основну версію атаки противника – захопити опорники ОС у 5-ту річницю виходу Дебальцевого. З його слів, на початку атаки ворог знищив камеру відеоспостереження ОБСЄ, що стояла на спостережнику.

“Режим тиші з 10.00 запросили. Працює Спільний центр координації та контролю, для того щоб ми могли звідти забрати нашого загиблого, а противник міг забрати своїх”, – повідомив Хомчак.

Згодом стало відомо, що масований бій точився навколо позиції “Баня”, зайнятої 72-ю бригадою в “сірій зоні” минулого року. Українські військові відійшли з цієї позиції, де загинув Максим Хитайлов.

Читайте також:
“Стріляють з-за житлових будинків”: у мережі з’явилося відео бою на Луганщині

За даними “Новинарні“, Максим Хитайлов – друга бойова втрата Збройних сил у лютому 2020 року.

1 лютого під гранатометним обстрілом на Луганщині загинула сержант 93 омбр ЗСУ, медик Клавдія Ситник.

Читайте також:
Атакою на Золоте Путін показав, хто насправді контролює ситуацію в ОРДЛО, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна