Волкер заявив, що не вірить у проведення виборів на території ОРДЛО у 2020 році

 

Колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер не вірить у можливість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу у 2020 році.

Про це він заявив у розмові з журналістами “Європейської правди”.

“Ні, не думаю. Ну як ви можете провести чесні та вільні вибори в ситуації, коли територію контролюють російські сили та бойовики? І оскільки я не вірю в те, що вони віддадуть контроль, то не бачу жодної можливості провести вибори”, – сказав Волкер.

Він також зазначив, що під час своєї роботи не чув жодних натяків від української влади на таку можливість.

“Якщо ви порівняєте тональність нинішньої і попередньої української влади щодо Донбасу, то зараз дійсно більше відкритості, більше ентузіазму щодо можливості проведення виборів. Можливо, це через те, що вони вміють перемагати на виборах і це у них виходить дуже впевнено. Але жодного разу у жодних переговорах я не чув, щоби хтось навіть розглядав можливість провести вибори, доки територія лишається під російською окупацією”, – сказав Волкер.

Дипломат нагадав, що подібні конфлікти у світі відбуваються не вперше, і намагання швидко провести вибори, як наприклад у Боснії, ні до чого доброго не призвели.

“Та я підкреслю: я ніколи не чув, щоби такий варіант розглядався Україною”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що у нього є “відчуття можливості” проведення виборів на окупованому Донбасі восени цього року одночасно з місцевими виборами у всій країні.

Цю думку повторив також новоспечений керівник ОП Андрій Єрмак на своєму першому брифінгу. Він заявив, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини відбуватимуться згідно із українським законодавством.

Читайте також:
На наступному саміті Н4 Україна хоче домовитися про вибори в ОРДЛО у жовтні, – Єрмак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.