Справи Майдану: ДБР оголосило підрозру ексслідчому міліції Києва

 

Слідчі відділу з розслідування “справ Майдану” Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому слідчому Дніпровського районного управління ГУ МВС України у місті Києві.

Про це в четвер, 6 лютого, інформує пресслужба ДБР.

Правоохоронець підозрюється у:

  • зловживанні владою та службовим становищем;
  • завідомо незаконному затриманні;
  • притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, зі штучним створенням доказів та фальсифікацією;
  • службовому підробленні;
  • незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.

За інформацією слідства, колишній правоохоронець незаконно затримав та притягнув до кримінальної відповідальності чотири особи за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в центральній частині міста Києва.

Наразі готується клопотання про застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу.

Слідчими ДБР у цьому кримінальному проваджені перевіряється правомірність дій та рішень правоохоронних органів і суду Дніпровського району міста Києва при затриманні, притягненні до кримінальної відповідальності та застосуванні запобіжних заходів щодо 11 осіб у період 18 – 19 лютого 2014 року.

Читайте також:
У справи Майдану повернули попередній склад прокурорів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна