“Слуга народу” Брагар заявив, що патріотичне кіно “не варте фінансування”

 

“Слуга народу” Євген Брагар заявив, що патріотичне кіно не варто фінансувати з бюджету через те, що воно неприбуткове.

Як передає “Новинарня“, про це нардеп сказав у ефірі телеканалу “Рада” ще у вересні 2019 року.

Він навів як приклад фільми, що “нормально фінансувались та повернули витрати”. І це, наприклад, творчість “95 кварталу”.

“Державна підтримка і так надається за участю Держкіно. Питання про її ефективність дуже сумнівна. Над цим треба дуже інтенсивно працювати. Я дуже сумніваюся в необхідності такого великого фінансування”, – зазначив Брагар.

Він навів приклади успішного, на його погляд, державного фінансування. Так, згідно з його даними, у 2018 році повернутися витрати на зйомки завдяки касовим зборам фільмів “Свінгери”, “Дзідзьо. Перший раз”  (не отримували державного фінансування”, “Скажені весілля” (10% фінансування), а також “Я, ти, він, вона” (від “Кварталу 95”, який “отримав нормальне фінансування”), і мультиплікаційний фільм “Зачарована принцеса”.

“Але успіх цього мультика став можливим не завдяки зборам в Україні, а насамперед за рахунок зборів в Китаї”,  – сказав нардеп.

Патріотичне кіно взагалі, на думку Баграра, не варте фінансування – “прибутку не буде”.

Коли ж ведуча запитала його щодо того, чи варто було фінансувати фільми  “Донбас” та “Кіборги”, він заявив, що кіноіндустрія – це бізнес.

Читайте також:
Підсумки кінопрокату: “Кіборги” обігнали “Дзідзя” за касовими зборами

“Ці фільми, незважаючи на те, що отримали досить потужне державне фінансування, вони не вийшли в плюс. А кіноіндустрія – як і будь-який бізнес – там головна стратегія в тому, щоб зробити комерційно привабливий продукт”, – сказав “слуга народу”.

І додав, що такі фільми не варто фінансувати, а якщо й знімати, то не більше, ніж один-два на рік.

“Я давав би гроші тільки тим жанрам, які в перспективі можуть окупитися. Патріотичний жанр… Більшість українців не ходить на це в кінотеатр, тому, якщо і знімати такі фільми, то робити не п’ять стрічок на рік, а одну-дві. А більше сконцентруватися на тих жанрах, яким дійсно потрібне державне фінансування”, – резюмував він.

Як писала “Новинарня“, 31 січня народний депутат Євгеній Брагар із “Слуги народу”під час телеефіру на каналі “112 Україна” запропонував пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити послуги ЖКГ, на які не вистачає пенсії і субсидії.

25-річний заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Брагар став відомий нещодавно, коли почав активно захищати інтереси російськомовних.
Брагар став на бік перевізника і водія в інцидент у автобусі, коли волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат, які поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколи Сорочука, вимагали вимкнути показ російського серіалу та через незгоду водія і пасажирівбули змушені посеред траси вийти з автобуса.

29 січня депутат Брагар заявив, що звертається в Нацполіцію через дії “дівчат націоналістичного спрямування”.

Ярина Чорногуз у фейсбуці написала, що водій передзвонив їй та вибачився. Тоді ж стало відомо, що водіїв автобусу “Луцьк-Київ” звільнять.

Депутат Брагар подав депутатський запит до перевізника, вимагаючи поновити водіїв на роботі.

Євгеній Брагар – недавній студент і аспірант істфаку Київського національного університету, на виборах-2019 був членом “Зе-команди”, включений до виборчого списку партії “Слуга народу” під №76.

Читайте також:
“Тепер Зеленський продасть Авакова?” Реакція соцмереж на “собак Брагаря”: 50 КРАЩИХ МЕМІВ

“Припинімо акустичне насильство”: Раду закликають заборонити трансляцію музики й фільмів у транспорті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна