“Тепер Зеленський продасть Авакова?” Реакція соцмереж на “собак Брагаря”: 50 КРАЩИХ МЕМІВ

 

У перший день лютого український сегмент фейсбуку вибухнув сотнями мемів, фотожаб і сатиричних дописів. Мало якого користувача залишила байдужою пропозиція депутата від фракції “Слуга народу” Євгенія Брагаря до пенсіонерів – продавати “собак елітних порід”, якщо не вистачає пенсії і субсидії, щоб розплатитися за газ.

Як інформувала “Новинарня“, таку заяву 25-річний народний обранець зробив увечері 31 січня на токшоу в студії каналу “112 Україна”.

Відповідаючи на запитання пенсіонерки з Кіровоградщини, як їй прожити і заплатити за газ та його транспортування на 2 тис. грн пенсії, Євгеній Брагар кілька разів висловив думку, що є люди, які безпідставно отримують субсидії.

При цьому він заявив: “Якщо собака елітної породи у дворі, то вона може її продати в будь-який момент і спокійно собі заплатити”.

Після того, як про цей “рецепт економічного успіху” від нардепа Брагаря написали сотні ЗМІ, у справу включився фейсбук.

Новинарня” зібрала кілька десятків найдотепніших мемів про “собак і Брагаря”.




 

 

 

Пізніше в суботу Євгеній Брагар вибачився за свої слова щодо продаж собак для сплати за газ.

“Мені дуже прикро, що мої висловлювання на “112-му каналі” з приводу субсидій викликали таку бурхливу реакцію. Я є новою особою в політиці та ще не навчився відповідати на чутливі питання”, – написав він у фейсбуці.

Заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук заявила, що їхня політична сила не поділяє позицію Брагаря.

“Хочу вірити, що він дійсно мав на увазі лише зловживання в отриманні субсидій та інших соціальних пільг тими, хто матеріально забезпечений (…) Укотре переконуюсь: не вмієш – не берись. Або вчись. Не готовий до прямих ефірів – займайся законодавчою роботою. Від неучасті в токшоу ще жоден депутат не помер”, – написала Кравчук у ФБ.

“Від імені керівництва фракції прошу вибачення у всіх, кого могли образити такі слова Євгена Брагара. Ми їх не підтримуємо, це не є і не може бути нашою позицією”, – додала вона.

Читайте також:
“Оманливий” візит: соцмережі відреагували на Зеленського на курорті десятками фотожаб

“Слуга народу” Брагар подав у поліцію заяву на волонтерку, яка захищала мову в автобусі

Як інформувала “Новинарня“, 25-річний нардеп-киянин від “Слуги народу”, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Євгеній Брагар став відомий цього тижня, коли почав активно захищати інтереси російськомовних.
Брагар став на бік перевізника і водія в інцидент у автобусі,коли волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат, які поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколи Сорочука, вимагали вимкнути показ російського серіалу та через незгоду водія і пасажирівбули змушені посеред траси вийти з автобуса.

29 січня депутат Брагар заявив, що звертається в Нацполіцію через дії “дівчат націоналістичного спрямування”.

Ярина Чорногуз у фейсбуці написала, що водій передзвонив їй та вибачився. Тоді ж стало відомо, що водіїв автобусу “Луцьк-Київ” звільнять.

Депутат Брагар подав депутатський запит до перевізника, вимагаючи поновити водіїв на роботі.

Євгеній Брагар – недавній студент і аспірант істфаку Київського національного університету, на виборах-2019 був членом Зе-команди, включений до виборчого списку партії “Слуга народу” під №76.

Читайте також:
14% українців витрачають на оплату компослуг більше половини доходу, – опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна