“Слуга народу” Брагар подав у поліцію заяву на волонтерку, яка захищала мову в автобусі

 

Народний депутат від “Слуги народу” Євгеній Брагар заявляє, що вже подав заяву в поліцію на волонтерку Анастасію Конфедерат.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Брагар написав у фейсбуці в п’ятницю, 31 січня, ілюструючи допис селфі на фоні приміщення поліцейського відділку.

“Подав заяву щодо скоєння злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального Кодексу. Заяву подано щодо висловлювань Настьонко Конфедерат про те, що російська мова не повинна лунати в Україні. Дане висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою. Не має жодного значення, яку саме мову дискримінують. За умови дискримінації української чи будь-якої іншої мови реакція була б така сама. Ксенофобії та дискримінації не місце в Україні”, – пише народний обранець.

Читайте також:
“Слуга” Брагар вступився депутатським запитом за водіїв, які показували російський серіал в автобусі

Як інформувала “Новинарня“, інцидент у автобусі трапився у ніч на 27 січня, коли волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколи Сорочука.
У салоні транслювався, за словами волонтерок, російський серіал.

Через незгоду водія і пасажирів вимкнути серіал дівчата були змушені посеред траси вийти з автобуса.

29 січня заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та член фракції “Слуга народу” Євгеній Брагар заявив, що звернеться в Нацполіцію через дії волонтерок Ярини Чорногуз та Анастасії Конфедерат у автобусі.

Згодом Ярина Чорногуз на фейсбуці написала, що водій передзвонив їй та вибачився. Тоді ж стало відомо, що водіїв автобусу “Луцьк-Київ” звільнять. 

Читайте також:
“Будемо ламати двері, віддайте телефон”: ДБР прийшло з обшуком до Марусі Звіробій. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна