“Будемо ламати двері, віддайте телефон”: ДБР прийшло з обшуком до Марусі Звіробій. ВІДЕО

оновлено

Співробітники Державного бюро розслідувань зранку  в четвер, 28 листопада, прийшли з обшуком до помешкання громадянки України Олени Біленької, більше відомої користувачам соцмереж як блогерка Маруся Звіробій.

Про це Звіробій повідомила під час відеотрансляції на сторінці у Facebook.

На відео чути голос чоловіка, який називає себе слідчим ДБР Ігорем Ковезою. На прохання волонтерки викликати адвоката, представники ДБР пригрозили тим, що виламають двері.

“Для забезпечення безпеки присутні оперативні співробітники СБУ та представники спецпідрозділу “Альфа”. Я слідчий Державного бюро розслідувань Ковеза Ігор Анатолійович. На даний час розпочинаємо слідчу дію – обшук. Ухвала вам вручена, ознайомтесь, будь ласка. Будь ласка, віддайте свій мобільний телефон і мобільні телефони всіх учасників. Мобільний телефон віддайте, він зазначений в ухвалі”, – сказав слідчий, після цього через деякий час трансляція переривається.

Нагадаємо, 26 листопада Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури України проєкт підозри народній депутатці від “Європейської солідарності” Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій.

Служба безпеки теж розслідує провадження щодо висловлювань народної депутатки  Федини та волонтерки Марусі Звіробій на адресу президента Володимира Зеленського про можливість його загибелі на передовій.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно депутатка Софія Федина висловила обурення спілкуванням президента Володимира Зеленського із добровольцями в Золотому на Луганщині, додавши, що президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним. Вона зазначила, що так розмовляти із захисниками “навіть не всі сєпари дозволяли”.

28 жовтня заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція “Слуга народу”) подав до ГПУ і ДБР заяву про вчинення злочину депутаткою від “ЄС” Софією Фединою.
29 жовтня фракція “Слуга народу” всім складом вийшла до трибуни парламенту, аби закликати Верховну Раду разом з правоохоронцями і всім суспільством розібратися у ситуації, пов’язаній з висловлюваннями депутата з фракції “Європейська солідарність” на адресу президента України Володимира Зеленського.
Цього ж дня під час виступу у Верховній Раді народна депутатка від партії “ЄС”, командирка Медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич заступилася за колегу по фракції Софію Федину. “Слуги народу” почали кричати “ганьба”.

Читайте також:
Депутаткам “Голосу” пригрозили розправою через закон про зниження цін на ліки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна