Депутаткам “Голосу” пригрозили розправою через закон про зниження цін на ліки. ВІДЕО

 

У середу, 27 листопада, на засіданні комітету з питань здоров’я нації, де обговорювали законопроєкт про зниження цін на ліки в аптеках, ексрадник міністра охорони здоров’я та заступник директора фармкоманії “ІнтерХім” Олександр Чумак висловив погрозу депутаткам фракції “Голос”.

Про це повідомляє пресслужба партії.

Проєкт закону №2089 про підвищення доступності лікарських засобів для громадян представляли депутатки фракції “Голос” Ольга Стефанишина та Олександра Устінова.

“Давайтє начінайтє, бо я щас їм бошкі атаб‘ю”, – сказав Олександр Чумак на засіданні.

За словами Стефанишиної, законопроєкт дозволяє імпортувати ліки в Україну з країн, де вони дешевші, та скасовує так звані “вічнозелені патенти”, на яких в Україні тримається монополія.

На думку депутатки, Олександр Чумак “дав команду дистриб’юторам і фармвиробникам “валити” законопроєкт”, і Комітет його не підтримав.

У “Голосі” вважають, що “тим, хто роками отримував надприбутки з такого стану справ, пропозиції депутаток не сподобалися і вони перейшли до прямих погроз”.

“З одного боку, це реально страшно, коли така людина прямо висловлює погрози. З іншого, я точно розумію, на який мозоль наступили ми з Сашею тим, хто хоче лишити ціни на ліки надвисокими в Україні. Напевно, через це Комітет рекомендуватиме Раді відправити наш законопроєкт на доопрацювання – тобто в утиль”, – переконана нардепка Стефанишина.

Як писала “Новинарня“, нещодавно прессекретарка президента Зеленського, Юлія Мендель, заявила, що депутати від фракції “Слуги народу” постійно потрапляють в скандали і це “цілком нормально”.

Читайте також:
ДБР просить зняти недоторканність з нардепки Федини за погрози Зеленському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.