“Слуга” Брагар вступився депутатським запитом за водіїв, які показували російський серіал в автобусі

 

Народний депутат від “Слуги народу” 25-річний Євгеній Брагар написав депутатський запит на захист водіїв автобусу “Луцьк-Київ”, які відмовилися вимкнути в салоні російський серіал на прохання волонтерок Ярини Чорногуз та Анастасії Конфедерат.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний документ депутат склав та опублікував на сторінці у фейсбуці в четвер, 30 січня.

“Нещодавно стало відомо про імовірне звільнення водіїв автобуса Луцьк-Київ. Цілком можливо, що це звільнення відбулось без їх згоди з прямим порушенням Кодексу законів України “Про працю”… Моя особиста позиція полягає в тому, що водії в згаданій ситуації не можуть нести відповідальності за інцидент. Саме тому я, як народний депутат України, вважаю своїм обов’язком захистити законне право двох громадян на працю”, – коментує Брагар свій крок.

У запиті на ім’я директора компанії-перевізника депутат просить, зокрема, “вжити заходів та припинити будь-які утиски в бік водія” та “поновити на посаді або не звільняти водія, який керував автобусом”.

У депзапиті нардеп, зокрема, цитує і статтю 161 Кримінального кодексу України про “розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі”.

Як інформувала “Новинарня“, інцидент у автобусі трапився у ніч на 27 січня, коли волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколи Сорочука.
У салоні транслювався, за словами волонтерок, російський серіал.

Через незгоду водія і пасажирів вимкнути серіал дівчата були змушені посеред траси вийти з автобуса.

29 січня заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та член фракції “Слуга народу” Євгеній Брагар заявив, що звернеться в Нацполіцію через дії волонтерок Ярини Чорногуз та Анастасії Конфедерат у автобусі.

Згодом Ярина Чорногуз на фейсбуці написала, що водій передзвонив їй та вибачився. Тоді ж стало відомо, що водіїв автобусу “Луцьк-Київ” звільнять. 

Читайте також:
“Слуги народу” хочуть ввести 20% податок на послуги платформ типу Google, Netflix, AliExpress

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна