ДБР визнало, що у 2019 році не впоралося з першочерговими завданнями

 

Державне бюро розслідувань за підсумками 2019 року “не впоралося з першочерговими завданнями та викликами сьогодення”.

Про це йдеться в заяві ДБР від 1 січня, після того як Бюро очолила депутатка від “Слуги народу”, нардеп Ірина Венедіктова.

“Під час ознайомлення з його роботою встановлено суттєві порушення як у організації діяльності підрозділів, взаємодії з правоохоронними органами, так і кадровим та технічним забезпеченням”, – сказано в заяві.

Відтак ДБР запросило громадськість та колег до “конструктивного обговорення шляхів подолання кризових явищ, підвищення ефективності роботи слідчих та оперативних підрозділів”.

“Наша електронна пошта: [email protected]. Для запису на особистий прийом до керівництва ДБР просимо надсилати листи з аргументацією терміновості та суспільної значущості предмету зустрічі.
Ми чекаємо на ґрунтовну інформацію про зловживання високопосадовців та правоохоронців, їх приховані активи, корупційні зв’язки та ін.”, – сказано в заяві.

Як відомо, у 2019 році ДБР очолював Роман Труба, який став фігурантом скандалу з “прослушкою”.
Після ухвалення закону про “перезавантаження” Бюро президент Володимир Зеленський 27 грудня підписав указ про звільнення Труби та призначив тимчасово виконуючою обов’язки директора Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової. Вона стала до роботи в ДБР 28 грудня.

Т.в.о. директора ДБР оголосила конкурс на посади своїх заступників. Термін подачі документів – з 30 грудня по 3 січня.

Читайте також:
КСУ визнав неконституційним законопроєкт про призначення президентом голів ДБР і НАБУ

Детективи НАБУ повідомили про підозру “правій руці” Труби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна