Зеленський звільнив директора ДБР Трубу

 

Президент Володимир Зеленський звільнив директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний указ опубліковано в п’ятницю, 27 грудня, на офіційному сайті глави держави.

“Звільнити Трубу Романа Михайловича з посади Директора Державного бюро розслідувань”, – йдеться в документі.

Іншим указом Зеленський призначив Ірину Венедіктову тимчасово виконуючою обов’язки директора Державного бюро розслідувань.

Роман Труба очолив Державне бюро розслідувань 22 листопада 2017 року. Він призначений на цю посаду указом президента Петра Порошенка за результатами конкурсу, в якому Труба претендував лише на посаду заступника директора ДБР.

17 грудня 2019 року Конституційний суд України визнав неконституційним законопроєкт про закріплення в Конституції права президента призначати голів Державного бюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро.

З вересня Верховна Рада направила на розгляд Конституційного суду законопроєкт Володимира Зеленського, яким пропонується закріпити за президентом повноваження щодо призначення керівників НАБУ та ДБР. За направлення документа до КСУ проголосували 282 нардепи.

Відповідний проєкт закону Зеленський вніс у парламент 29 серпня.

Ірина Венедіктова є народною депутаткою ІХ скликання від “Слуги народу”.

Ірина Венедіктова є соратницею президента Зеленського й долучилась до його команди ще до президентської кампанії, потім стала радницею президента.

На виборах до Верховної Ради у липні 2019 року була третім номером у списку партії “Слуга народу”.

У Верховній Раді вона очолила один з найвпливовіших комітетів – з питань правової політики.

До парламентських виборів працювала завідувачкою кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Чоловік Венедіктової Денис Колесник працює в департаменті кіберполіції. У родини є кілька об’єктів нерухомості, автомобіль Porsche Cayenne та близько 50 тисяч доларів готівки.

Ірина Венедіктова народилася 22 вересня 1978 року у Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ. Є доктором юридичних наук.

Читайте також:
Голова ДБР Труба знайшов у себе в кабінеті “прослушку”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна