Детективи НАБУ повідомили про підозру “правій руці” Труби

 

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому начальнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури  та підприємцю, яких викрили на отриманні 75 тисяч доларів США хабаря.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Вказаним особам інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство та пособництво у наданні неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідство триває”, – зазначили у САП.

Як писала “Новинарня“, 3 грудня співробітники НАБУ  затримали колишнього начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербину за підозрою у вимаганні хабаря в розмірі $150 тис. за закриття справи Державним бюро розслідувань.

Також у цій справі був затриманий підприємець у сфері будівництва, за посередництва якого колишній посадовець ГПУ вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовників $150 тис.

Вказаних осіб було затримано в порядку ст. 208 КПК України, одразу після одержання ними першої частини обумовленої суми – $75 тис.

Президент Володимир Зеленський назвав Щербину “правою рукою” голови ДБР Романа Труби.

Читайте також:
Продавали закриття справи в ДБР: НАБУ провело обшук у кума Труби

“Питання репутації ДБР”: Труба коментує обшуки в кума, Зеленський вимагає перезавантаження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна