Продавали закриття справи в ДБР: НАБУ провело обшук у кума Труби

 

Національне антикорупційне бюро провело обшук у Ігоря Щербини, близького соратника голови ДБР Романа Труби.

Про це ввечері 2 листопада повідомило видання “Новое время” з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За даними “НВ”, Ігор Щербина, який мав на візитках посаду – “керівник патронатної служби директора ДБР”, та ще один чоловік на прізвище Шевченко намагалися продати закриття справи в Державному бюро розслідувань за 150 тисяч доларів і отримали 50% суми. На фото показано частину вилучених коштів у доларах.

“Зараз у Щербини та Шевченка проводять обшуки. А Романа Трубу перевіряють на причетність до злочину”, – написало “НВ” ввечері.

Зазначається, що Ігор Щербина – колишній начальник головного слідчого управління Генеральної прокуратури в 2014-2015 роках. Роман Труба був його заступником в управлінні ГПУ та працював під керівництвом Щербини.

За інформацією “Дзеркала тижня”, Труба є кумом Ігоря Щербини.

Як свідчить фото, що опинилося в розпорядженні “НВ”, Щербина роздавав візитки з інформацією, нібито він є співробітником ДБР, хоча це не відповідає дійсності.

Як повідомляла “Новинарня“, в месенджері Telegram з’явився канал під назвою “Трубу прорвало”, де викладають аудіозаписи, зроблені нібито в кабінеті керівника Держбюро розслідувань, на яких чутно схожий на його голос та які свідчать про ймовірну керованість директора ДБР із Банкової, політичний характер розслідуваних справ тощо.

Читайте також:
Рада попередньо погодила перезапуск ДБР, Трубу звільнять

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна