Бойовики скоротили на 10 осіб список, кого вони віддають Києву на обмін, – ЗМІ

 

У списку на обмін серед людей, яких бойовики ОРДЛО передадуть Україні 29 грудня, немає щонайменше десяти осіб, що перебувають у полоні “ДНР” і були заявлені Києвом для звільнення.

Про це повідомило джерело інтернет-видання Insider ввечері в суботу, 28 грудня.

Зазначається, що список включає 55 осіб, яких віддають сепаратисти “ДНР/ЛНР”.

“Я бачив список тих 55 людей, яких нам віддають. В цьому списку немає щонайменше 10 наших людей, які в полоні у “ДНР”, – зазначило джерело.

“Та сторона обрала тактику – вона просто їх не підтверджує“, – сказав співрозмовник.

Як інформувала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський підтвердив, що на 29 грудня запланований обмін полоненими з ОРДЛО, він відбудеться в районі КПВВ “Майорське” біля окупованої Горлівки без представників ЗМІ.

Про такий обмін, що має відбутись до кінця 2019 року, домовилися лідери країн “нормандської четвірки” на саміті в Парижі 9 грудня. Сам факт обміну узгодили учасники ТКГ під час відеоконференції 23 грудня.

Перед очікувани обміном в Україні відбувалася “юридична чистка” ув’язнених – підозрюваних, обвинувачених та засуджених, так, щоб їх можна було віддати на вимогу влади РФ. Зокрема, суд випустив з-під варти проросійських бойовиків, що скоїли теракт у Харкові з чотирма смертями, п’ятьох “беркутів” – Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру та Олега Янішевського, яких обґрунтовано обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року, та ін.

При цьому повідомлялося, що Росія не віддає на обмін кримських політв’язнів.

Читайте також:
Бразильський найманець “ЛДНР” Лусваргі потрапив у списки на обмін, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна