У списках на обмін немає жодного кримського політв’язня, – Чубаров

 

Офіс президента не провів жодної консультації ні з Меджлісом, ні з родичами кримських політв’язнів з питань звільнення громадян України, незаконно позбавлених волі на території тимчасово окупованого Криму.

Про це у четвер, 26 грудня, написав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на сторінці у Facebook.

За його словами, очевидно, що серед тих, кого встигнуть обміняти до кінця 2019 року, не буде жодного громадянина України, який постійно проживає на території окупованого Криму і позбавлений свободи російськими окупантами.

“У списку осіб, що підлягають обміну, не буде жодного з понад 65-ти політв’язнів-кримських татар, включно з братами Теймуром і Узеїром Абдуллаєвими, Рустемом Ісмаїловим, яких Верховний суд Росії своїм рішенням від 24 грудня 2019 року засудив відповідно до 16 років і 6 місяців, 12 років і 6 місяців, 13 років і 6 місяців позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму, а Еміля Джемаденова і Айдера Саледінова – кожного до 11 років 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму”, – йдеться в повідомленні.

Також Чубаров повідомив, що не опиниться на волі жоден з кримських політв’язнів – етнічних українців, включно з нещодавно заарештованим і обвинуваченим у тероризмі українським патріотом Олегом Приходьком і обмеженим рішенням “суду” в свободі пересування журналістом Миколою Семеною.

Як писала “Новинарня“, обмін утримуваними особами, ув’язненими та полоненими за формулою “всіх встановлених на всіх встановлених” між українською стороною та ОРДЛО ймовірно відбудеться 29 грудня.

Читайте також:
Перед обміном: звинувачений у розстрілі Майдану “беркут” Аброськін прийшов на суд із російським триколором

Ви розумієте, що заради обміну освячується практика ручного керування судами й прокурорами? – журналістка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна