Перед обміном: звинувачений у розстрілі Майдану “беркут” Аброськін прийшов на суд із російським триколором

 

Колишній “беркутівець” Павло Аброськін, обвинувачений у розстрілі людей під час подій Євромайдану у 2014 році, бере участь у судовому засіданні в  режимі відеоконференції, начепивши на плече російський триколор.

Як повідомляє “Новинарня“, засідання відбувається в п’ятницю, 27 грудня, в Київському апеляційному суді.

На російський прапор звертають увагу користувачі соцмереж.

“Беркутівець Аброськін. На плечі прапор РФ. Готовий до обміну і уникнення відповідальності за розстріл Небесної сотні”, – пише колишній розвідник і логіст фонду “Повернись живим” Андрій Римарук.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

Фігурантам справи, яку розглядає Святошинський суд, інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу “Беркут” не визнають вини за жодним із пунктів.

Київський апеляційний суд 27 грудня розглядає скаргу на запобіжний захід колишніх беркутівців.

26 грудня Адвокатська дорадча група подала клопотання щодо обов’язкової їхньої участі в розгляді апеляції на запобіжний захід.

За словами адвокатів, є імовірність, що беркутівців готують на обмін, а для цього потрібно звільнити їх з-під варти.

Читайте також:
Трьох “беркутівців” не готували до обміну з ОРДЛО, – прокурор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна