Трьох “беркутівців” не готували до обміну з ОРДЛО, – прокурор

 

Адвокат колишніх співробітників спецпідрозділу “Беркут”, яких підозрюють у розстрілі учасників Євромайдану в лютому 2014 року, Валентин Рибін заявив, що трьох його підзахисних нібито виключили зі списків на обмін.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він інформував у вівторок, 24 грудня, на своїй сторінці в Facebook.

“Сьогодні українська сторона викреслює зі списків на обмін співробітників спецпідрозділу “Беркут”, трьох наших хлопців, які утримуються в СІЗО вже майже п’ять років”, – заявив він.

Рибін звернувся до бойовиків “ЛДНР” і попросив їх “зробити все можливе” для звільнення екс-беркутівців.

Разом з тим, сьогодні на засіданні Святошинського райсуду Києва у справі екс-“беркутівців” питання про зміну запобіжного заходу підсудним не порушувалось.

Як передає “УНІАН”, прокурор Яніс Сімонов заявляє, що жодних процесуальних підстав для зміни запобіжного заходу екс-“беркутівцям” немає.

Так, попри очікування з боку громадськості сьогодні на засіданні Святошинського районного суду Києва у справі проти п’ятьох екс-“беркутівців”, обвинувачених у масових вбивствах на Майдані 20 лютого 2014 року, жодна зі сторін не порушувала питання про зміну запобіжного заходу.

Сьогодні, як відомо, Святошинський районний суд Києва залишив чотирьох екс-беркутівців під вартою.

У СІЗО перебувають колишній заступник командира київського “Беркута” Олег Янішевський і солдати спецроти Павло Аброськін, Сергій Зінченко та Олександр Маринченко.

Напередодні ЗМІ повідомили, що колишніх бійців “Беркуту” готують до обміну з бойовиками на Донбасі.

Читайте також:
Списки полонених на обмін між Україною і Росією ще узгоджуються, – Лутковська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна