Апеляція у справі Антоненка: суд обмежив кількість присутніх у залі засідань. УХВАЛА

 

Суддя Київського апеляційного суду, яка розглядатиме апеляцію на арешт підозрюваного в справі про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка, ухвалила рішення обмежити допуск осіб до зали засідань.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у відповідній ухвалі Київського апеляційного суду, датованій 23 грудня 2019 року.

“Суд ухвалив виконати обмеження кількость присутніх у залі судового засідання осіб 35-ма особами. Виконання покласти на начальника ГУ НП в місті Києві та Національну гвардію України”, – йдеться у судовому документі.

Крім того, будівля Київського апеляційного суду перебуває під посиленою охороною.

Фото: Громадське радіо

За даними “Громадського радіо”, біля суду чергують щонайменше три автобуси та три армійські вантажівки з бійцями Національної гвардії.

Фото з ФБ Лесі Литвинової

Підтримати Андрія Антоненка прийшли його друзі та побратими.

Серед присутніх: лідер гурту “Тартак” Олександр Положинський, пресофіцер Командування ССО Олексій Нікіфоров та інші.

Захист підозрюваного просить змінити йому запобіжний захід на домашній арешт у нічний час доби, передає Громадське радіо”.

Захисники вважають, що підозра Антоненку ґрунтується на припущеннях, до того ж заявляють, що у підзахисного двоє неповнолітніх дітей та хвора мати похилого віку.

Захисник Костянтин Татарченко в апеляційній скарзі вказує, що не має даних про те, щоб Антоненко комусь погрожував. Також підозрюваний раніше не притягався до кримінальної відповідальності. Прокуратура проти апеляції заперечує.

Адвокати Антоненка також попросили долучити додаткові характеристики. Клопотання Станіслав Кулик оголосив під час засідання.

Йдеться зокрема про заяву громадськості щодо порушення прав підозрюваних: хто підписав заяву, Кулик не сказав, але уточнив, що це люди, які мають повагу в суспільстві. Також адвокат просив долучити довідку Київського університету культури, що Антоненко — студент цього вишу, заочної форми навчання.

Також адвокат просить долучити характеристики на дітей Антоненка. Крім цього, за підозрюваного готові поручитися депутати попереднього скликання, зокрема Андрій Левус та Іван Савко.

Суддя долучив характеристики та клопотання поручителів, відхилив звернення громадськості, оскільки частина цього звернення не перекладена з англійської.

Нагадаємо, апеляцію на арешт підозрюваного у організації вбивства музиканта і добровольця Андрія Антоненка мали розглянути 20 грудня, але перенесли на 23 грудня.

Як інформувала “Новинарня“, 12 грудня слідчі поліції повідомили, що підозрюють у підриві авто з Павлом Шереметом п’ятьох людей: дитячу лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта з гурту “Ріффмастер”, добровольця Андрія Антоненка, медсестру 25 опдбр Яну Дугарь, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

Ці оголошення керівники МВС і Нацполіції зробили на брифінгу за участі президента Зеленського.

За версією правоохоронців, 20 липня 2016 року закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, допомагав їй Антоненко, а Дугарь здійснювала розвідку. Грищенко ж нібито виготовляв вибухівку.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба “дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні”.

Сержант Сил спецоперацій ЗСУ Андрій Антоненко – киянин, 1971 р.н., відомий також як музикант, лідер гурту Riffmaster, автор неофіційного гімну ССО “Тихо прийшов…”

Лікар Юлія Кузьменко “Лиса” – 40 років, походженням із Бахмута на Донеччині. Вона відомий дитячий кардіохірург (ендоваскулярний хірург) та військовий волонтер. Працює в дитячій лікарні Охматдит, також працювала в Інституті Амосова.

Яна Дугарь – військова медсестра, військовослужбовець за контрактом у 25-й повітряно-десантній бригаді ДШВ ЗСУ.

13 грудня суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк відправив Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка – у СІЗО без права застави на два місяці.

Юлія Кузьменко заявила про порушення керівниками МВС і Нацполіції презумпції її невинуватості.

Читайте також:
Справа Шеремета: підозрювана Кузьменко написала листа матері загиблого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна