ДБР прийшло з обшуками до офісу партії Порошенка. “ЄС” покликала ветеранів

оновлено

У п’ятницю, 20 грудня, співробітники Державного бюро розслідувань разом з оперативниками Служби безпеки України проводять обшуки біля офісу партії “Європейська солідарність” та в клубі “5-й елемент”, що належить лідерові “ЄС” Петрові Порошенку.

Як передає “Новинарня“, про це повідомили колишній радник міністра оборони України Юрій Бірюков та ДБР.

“ДБР вирішило у нас зранку обшуки в офісі партії “Європейська солідарність” провести. Ну, не в офісі – поруч, на території, ну, як обшуки. Бродять по підвалу, бродять по паркінгу, вдають”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

“Це типу – а раптом, ну ось раптом, в гантелі щось незаконне, а тренажер нелегально виробляє електроенергію і надсилає промені проносу на Банкову. Цього тижня Петро Порошенко допоміг нам викупити у терористів генерала Дмитра Марченка. Імперія вирішила завдати удар у відповідь. Яка імперія – такий і удар. Жалюгідне видовище”, – підсумував Бірюков.

Він також опублікував фото з військовими, зроблене в офісі “Європейської солідарності” на вулиці Лаврській, із підписом: “У гості прийшли друзі. У працівників ДБР, які проводять обшук, зіпсувався настрій”.

Своєю чергою речниця ДБР Анжеліка Іванова підтвердила інформацію про обшуки у спортклубі “5-й елемент” та ще “за деякими адресами”, а також уточнила підстави для проведення слідчих дій.

Обшуки проходять у рамках досудового розслідування у двох кримінальних провадженнях. Перше стосується операції купівлі-продажу заводу “Кузня на Рибальському”, а друге – можливого зникнення носіїв, які містять секретну інформацію, з так званої “ситуативної кімнати адміністрації президента”.

Це вже не перші обшуки в “5-й елементі” – у липні детективи НАБУ у співпраці із САП обшукували приміщення ПАТ “Автомобільна компанія Богдан Моторс”, зокрема й у спортклубі.

Обшуки проводилися під час розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 роках, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами.

Читайте також:
В Одесі НАБУ прийшло з обшуком на канал “Думська ТВ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна