В Одесі НАБУ прийшло з обшуком на канал “Думська ТВ”

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України прийшли з обшуком на одеський телеканал “Думська ТВ”.

Про це повідомили на сайті телеканалу в п’ятницю, 20 грудня.

За словами співробітників каналу, слідчі дії почалися близько 9:30. Працівників не пускали на робочі місця, очевидці стверджують, що їх штовхали і не давали проводити відеозйомку.

“Правоохоронці вилучають комп’ютери і сервери каналу. За попередньою інформацією, обшук пов’язаний з тим, що у правоохоронців є питання до одного з власників будівлі. Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова у ЗМІ”, – додали у ЗМІ.

“Національне антикорупційне бюро, яке покликане боротися з корупцією в органах влади, саме зараз займається тиском на засоби масової інформації, не допускає на роботу журналістів, чинить їм перешкоди в їхній журналістській діяльності, вилучає сервер і техніку приватного телеканалу”, – заявив із трибуни парламенту депутат від “Європейської солідарності” Володимир Ар’єв.

За його словами, обшуки сталися після того, як канал “Думська ТБ” активно висвітлював тему визнання директора НАБУ Артема Ситника винним у корупційному правопорушенні.

У заяві від “ЄС” йдеться про те, що депутати вважають обшуки “перешкоджання журналістській діяльності та політичний тиск з бажанням позбутися незалежних або критичних до владних структур ЗМІ в Україні”.

За даними Нацради з телебачення і радіомовлення, під логотипом “Думська.TV” веде мовлення ТОВ “Телерадіокомпанія “Моя Одеса”.

За даними аналітичної системи YouControl, власником компанії є Михайло Шмушкович, соратник опозиційного депутата Верховної Ради Олексія Гончаренка.

Як писала “Новинарня“, очільник НАБУ Артем Ситник опинився у реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Читайте також:
Рятувальники завершили роботи на згарищі одеського коледжу: 16 жертв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна