Справа Шеремета: командування ССО просить суд пом’якшити запобіжний захід Антоненку

 

Командування Сил спеціальних операцій просить суд пом’якшити запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Павла Шеремета Андрію Антоненку.

Про це у вівторок, 17 грудня, повідомив начальник пресслужби ССО Олексій Никифоров на своїй сторінці у Facebook.

“На загальних зборах керівного складу Сил спеціальних операцій за участю командирів усіх військових частин було ухвалено рішення клопотати перед Печерським райсудом про пом’якшення запобіжного заходу Антоненку, а саме про домашній арешт для нього”, – написав Никифоров.

Відповідний документ передано судді через адвокатів і долучено до справи.

За його словами, суду надано службову характеристику сержанта Антоненка за підписом командира військової частини, де він проходить службу.

Никифоров уточнив, що у Антоненко не обіймав посади, які передбачають виконання бойових завдань в зоні проведення АТО/ООС. Перебування Антоненка в зоні проведення АТО/ООС пов’язано із його діяльністю як музиканта, в складі групи внутрішньої комунікації ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, 12 грудня слідчі поліції повідомили, що підозрюють у підриві авто з Павлом Шереметом п’ятьох людей: дитячого лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта з гурту “Ріффмастер”, добровольця Андрія Антоненка, медсестру 25 опдбр Яну Дугарь, добровольців Владислава та Інну Грищенків.
Ці оголошення керівники МВС і Нацполіції зробили на брифінгу за участі президента Зеленського.

За версією правоохоронців, 20 липня 2016 року закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, допомагав їй Антоненко, а Дугарь здійснювала розвідку. Грищенко ж нібито виготовляв вибухівку.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба “дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні”.

Сержант Сил спецоперацій ЗСУ Андрій Антоненко – киянин, 1971 р.н., відомий також як музикант, лідер гурту Riffmaster, автор неофіційного гімну ССО “Тихо прийшов…” Керівник клубу ССО.

Лікар Юлія Кузьменко “Лиса” – 40 років, походженням із Бахмута на Донеччині. Вона відомий дитячий кардіохірург (ендоваскулярний хірург) та військовий волонтер.
Працює в дитячій лікарні Охматдит, також працювала в Інституті Амосова.
На сторінці Кузьменко у Facebook вказано, що з 2003 року вона працює в Науково-практичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ – керує відділенням рентгеноангіографії та ендоваскулярної хірургії.
Юлія Кузьменко під час Революції гідності стала волонтером ініціативи “Євромайдан-SOS”. У 2016 році отримала від президента нагороду “За гуманітарну участь в АТО”, також має волонтерську премію “Євромайдан SOS-2016”.

Яна Дугарь – військова медсестра, військовослужбовець за контрактом у 25-й повітряно-десантній бригаді ДШВ ЗСУ.

Адвокат Влад Добош наголошував на згоді Кузьменко пройти поліграф.

13 грудня суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк відправив Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка – у СІЗО без права застави на два місяці.

Юлія Кузьменко заявила про порушення керівниками МВС і Нацполіції презумпції її невинуватості.

Читайте також:
Справа Шеремета: слідство оголосило підозри, спираючись на слабкі докази, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна