Новий закон про Пласт у Зеленського максимально вихолощений і зіпсований, – експерт

 

Тарас Шамайда
громадський діяч, співкоординатор “Руху добровольців “Простір свободи”

(FB)

Ухвалення закону про “Пласт” – це добре, і я підтримую всіх депутатів, які сьогодні голосували “за”. Правильно зробили, бо краще такий закон, аніж жодного.

Але слід голосно і чітко сказати – це вже далеко не той закон, який був ухвалений Радою минулого скликання. Через вето Зеленського він максимально вихолощений і зіпсований.

У підсумку:

Це вже не закон про підтримку “Пласту”, а закон про підтримку пластового і скаутського руху.

“Пласт” у цьому законі більше не визнається єдиною національною скаутською організацією.

Скаутський рух по всьому тексту закону вживається не як синонім пластового руху, а через кому, як щось окреме, щоб поширити дію цього закону на численні організації, що позиціонуються як “скаутські”, але не мають нічого спільного з патріотичним вихованням.

І головне – всі конкретні норми про інституційну й фінансову підтримку “Пласту” державою вилучені.

Тож, радіючи, що сьогодні ухвалено хоч щось про підтримку пластового руху, запам’ятаймо, що серед безлічі шкідницьких дій Зеленського було і псування чудового законопроєкту про підтримку “Пласту”. І що після того, як нинішній режим піде в небуття, закон треба буде виправляти, повертаючи до нормального вигляду.

Читайте також:
“Пласт” запустив національну краудфандингову кампанію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна