Зеленський обговорив з Байденом перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським колегою Джо Байденом. Лідер США запевнив, що в разі схвалення Сенатом він негайно підпише закон про надання військової допомоги Україні.

Про це Зеленський розповів у Telegram ввечері 22 квітня.

Глава державу подякував Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство. Крім того, відзначив двопартійну підтримку законопроєкту та особисту роль спікера Майка Джонсона і лідера меншості Хакіма Джеффріса.

“Інше рішення Палати представників – дозволити конфіскацію російських активів – посилає потужний сигнал усім нашим партнерам”, – зауважив Зеленський.

Український лідер розповів президенту США про російський повітряний терор тисячами ракет, дронів та бомб. Зокрема, про удар по харківській телевежі буквально за кілька хвилин до розмови.

“Ми обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Маю запевнення президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, Палата представників США ввечері 20 квітня підтримала законопроєкт про допомогу Україні на майже 61 мільярд доларів. “За” проголосували 311 конгресменів (101 республіканець і 210 демократів), “проти” – 112 (усі – республіканці). Тепер законопроєкт має затвердити Сенат і підписати президент США Джо Байден.

Додамо, що Палата представників США також ухвалила законопроєкт про використання для України заморожених російських активів. “За” таке рішення проголосували 360 конгресменів.

Законопроєкт, зокрема, надає виконавчій владі можливість конфісковувати і переводити в Україну заморожені російські активи, що зберігаються в США.

Україна в рамках цієї процедури може отримати близько 8 мільярдів доларів. Тепер цей законопроєкт також має схвалити Сенат США.

Читайте також:
США хочуть відправити в Україну додаткових військових радників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.