США хочуть відправити в Україну додаткових військових радників

США хочуть відправити в Україну додаткових військових радників через активізацію російських військ та для допомоги з наданим озброєнням.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на речника Пентагону генерал-майора Патріка Райдера та американських чиновників.

Як зазначив Райдер, радники не виконуватимуть бойових обов’язків, а радше консультуватимуть і підтримуватимуть український уряд і військових.

“Протягом цього конфлікту міністерство оборони переглядало та коригувало нашу присутність у країні відповідно до змін умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість відправлення кількох додаткових радників для посилення Офісу оборонного співробітництва (ODC) у посольстві”, — зазначив він.

Офіс оборонного співробітництва укомплектований виключно персоналом міністерства оборони, але інтегрований у посольство США і виконує лише консультативні та допоміжні, а не бойові обов’язки.

Кількість таких військових радників з міркувань безпеки не називають. Проте джерела припускають, що йдеться про близько 60 осіб.

За словами чотирьох американських чиновників і особи, знайомої з планами, які побажали залишитися анонімними, додаткові радники контролюватимуть поставки озброєння із США, а також допомагатимуть з його технічним обслуговуванням. Особливо йдеться про складне озброєння. Це нагальна потреба, оскільки влітку очікується загострення ситуації на фронті.

Читайте також:
Палата представників США проголосувала за допомогу Україні на $61 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.