Зеленський ветував державне визнання “Пласту”: бо скаутів багато

доповнено

Президент Володимир Зеленський повернув Верховній Раді без підпису закон про державне визнання й підтримку національної скаутської організації “Пласт”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 4 вересня, зазначено на сайті парламенту.

Пропозиції президента до закону “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України” надійшли до парламенту 3 вересня.

На думку глави держави, скаутських організації в Україні багато, і надання переваг одній із них не відповідає Конституції.

“Визначення Законом однієї скаутської громадської організації як єдиної в Україні національної скаутської організації фактично створює переваги та привілеї для її функціонування та отримання нею державної підтримки, а також зумовлює ризик унеможливлення створення та дальшої діяльності вже створених інших скаутських організацій, а відтак і обмеження права громадян на свободу об’єднання у такі громадські організації”, – вважають в офісі президента, накладаючи вето на “пластовий” закон.

Як інформувала “Новинарня“, 30 травня Верховна Рада 8-го скликання ухвалила закон “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України”.
19 червня тодішній голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав його і передав на підпис новому президента Володимиру Зеленському. Термін для підписання закону про “Пласт” закінчився ще 4 липня.

Читайте також:
Парубій нагородив пластунів почесною грамотою Верховної Ради України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна