Росія збільшує число пунктів для видачі своїх паспортів мешканцям ОРДЛО

 

У грудні Росія збільшить кількість пунктів видачі паспортів РФ за спрощеною процедурою українським громадянам, які проживають в ОРДЛО (на окупованій території Донецької і Луганської областей).

Про це пишуть сепаратистські медіа з посиланням на заступника голови комітету Державної думи РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Віктора Водолацького (“Єдина Росія”, колишній “отаман” так званого “Всевеликого війська донського”).

Водолацький зазначив, що на даний час працює шість таких пунктів, а через два тижні відкриють ще дві установи.

“До нового року на території Ростовської області працюватимуть вісім пунктів видачі”, – розповів політик, додавши, що кількість заяв на громадянство РФ від жителів ОРДЛО зросла.

Попередньо відомо, що нові пункти розмістять в містах Красний Сулін і Гуково.

Читайте також:
Німеччина не видає візи жителям ОРДЛО із паспортами РФ

Як інформувала “Новинарня“, 24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощену процедуру отримання російського громадянства для мешканців тимчасово окупованого Донбасу (ОРДЛО).
Українці з ОРДЛО отримують паспорти РФ на території Ростовської області.
19 жовтня уряд Росії схвалив законопроєкт про визнання українців носіями російської мови, що ще більше спрощує надання громадянства РФ.

Читайте також:
Рос-паспортизація ОРДЛО: триває реалізація абхазько-осетинського сценарію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна