Пожежа в одеському коледжі: кількість загиблих зросла до восьми, помер рятувальник

доповнено

Кількість жертв пожежі в одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу зросла до восьми осіб.

Про це інформує у суботу, 7 грудня, пресслужба ДСНС.

“Сьогодні в лікарні від отриманих під час гасіння пожежі травм помер рятувальник, 1976 р. н., госпіталізований 4 грудня”, – йдеться в повідомленні.

Пожежник Сергій Шатохін

Ім’я пожежника – Сергій Шатохін. Він перебував в комі після того як упав з висоти. Про це повідомив голова Одеської обласної держадміністрації Максим Куций на своїй сторінці в фейсбуці.

“Під час евакуації учнів коледжу пожежник впав з великої висоти і отримав важкі травми. Лікарі протягом трьох днів боролися за нього, але життя сміливого рятувальника обірвалося”, – написав він.

Таким чином, кількість жертв унаслідок надзвочайної ситуації зросла до восьми. Доля десяти осіб залишається невідомою.

Пошукова операція на місці події, станом на 19:00 7 грудня, триває.

Як писала “Новинарня“, пожежа в будівлі коледжу економіки та права в Одесі надійшла до ДСНС приблизно о 10-й годині в середу, 4 грудня.
Основні зусилля було зосереджено на рятування людей із будівлі (за оперативною інформацією, в будинку перебувало понад 400 осіб), захисті шляхів евакуації та гасінні пожежі. Одночасно проводилось рятування людей відрізаних вогнем та димом від виходів за допомогою пожежних драбин і автопідіймачів та евакуація по внутрішніх сходових клітинах.
Підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб (12 людей виведено по сходових клітинах, 10 – виведено ланками ГДЗС, 18 – за допомогою драбин і автопідіймачів).

Постраждала 31 особа (в лікарнях залишається 9 осіб).

Станом на вечір 7 грудня всього наслідок пожежі загинуло 8 осіб.

4 грудня о 12:20 одна жінка померла в лікарні, 5 грудня о 17.40 тіло 1 людини виявлено під час проведення пошукових робіт, 6 грудня о 15:30 під час розбирання завалів виявлено тіла ще 2 загиблих осіб, 7 грудня о 00.40 під час розбору завалів виявлено тіло однієї особи, о 16:30 під час розбору завалів виявлено тіла ще 2 осіб.

Кабінет Міністрів України створив комісію з розслідування причин пожежі.

Читайте також:
Пожежа в одеському коледжі: загинула 16-річна студентка, голова ОДА назвав ймовірну причину займання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна