Голодування Закревської: адвокатка втратила 4 кг, до неї приєдналися семеро людей

 

Адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська продовжує голодування з вимогою поправки до законодавства, що дозволить слідчим у “справах Майдану” перейти в ДБР і поновити відповідні розслідування.

Як повідомляє “Новинарня“, за даними видання “Інсайдер”, станом на вівторок, 26 листопада, разом із Закревською голодує вже семеро людей з різних точок України.

Михайло Шекета та Микола Королович з Мукачево Закарпатської області оголосили голодування на підтримку вимог Євгенії Закревської 22 листопада. Вони підтримують з нею зв’язок усі ці дні.

Ветеран АТО та поет Максим Музика оголосив голодування на підтримку вимог Закревської 25 листопада.

Координатор волонтерської програми партії “Голос” Микола Виговський розпочав голодування вранці 25 листопада.

Учасниця Майдану та громадська діячка Любомира Кеплер також оголосила про початок голодування 25 листопада.

26 листопада приєдналась до голодування Євгенії Закревської її колега Марина Ліліченко, яка також є адвокатом родин Героїв Небесної сотні та представляє у судах потерпілих майданівців.

26 листопада також оголосив про приєднання до голодування активіст та волонтер Олексій Цимбалюк.

Вимогу Закревської підтримали також колеги-адвокати. Дописи у соціальних мережах на підтримку Євгенії Закревської публікують з хештегами #не_злий_справи_Майдану. 

Як розповіла Євгенія виданню “Інсайдер”, чимало підтримки надійшло і з Військово-морських сил, чинних та колишніх військових моряків: Закревська брала участь у розробці правових позицій для них після захоплення кораблів у Керченській затоці.

Небайдужі також запустили кілька флешмобів. Один з них – це публікація фото з пляшками води. На пляшках або поруч з ними написи: “Сніданок, обід та вечеря Євгенії Закревської”.

Підтримала Євгенію заявами екс-міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Розмова про цінності тут, очевидно, вже не має сенсу. Вчасне закінчення робочого дня для депутатів виявилося важливішим пріоритетом, аніж справи Майдану. Саме тому Євгенія Закревська голодує, а українське суспільство вимагає від президента та народних депутатів негайно скликати позачергове засідання Верховної Ради та ухвалити поправку до законопроекту №2116, необхідну для відновлення слідства за участі прокурорів, які вели ці справи від початку”, – написала Супрун.

Удосвіта у вівторок, 26 листопада, Закревська писала на сторінці у соцмережі Facebook, що втратила вже 4 кілограми з початку голодування.

Сьогодні на 19:00 анонсована акція під стінами Верховної Ради.

Нагадаємо, що 21 листопада, адвокатка потерпілих майданівців Євгенія Закревська оголосила голодування.

Нещодавно Євгенія Закревська відмовилася від пропозиції генерального прокурора Руслана Рябошапки очолити новостворений департамент, який здійснює процесуальне керівництво у провадженнях щодо подій на Майдані 2013-2014 років після відходу Сергія Горбатюка.

Як відомо, управління/департамент Сергія Горбатюка в ГПУ розслідував “справи Майдану” понад п’ять років.

Із 20 листопада 2019 року Генпрокуратура втратила повноваження вести слідство, усі незавершені справи будуть передані в НАБУ й ДБР.

Сергій Горбатюк втратив посаду начальника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури 23 жовтня через небажання проходити прокурорську переатестацію.

Правозахисниця Євгенія Закревська з 2014 року є одним з основних адвокатів родин Небесної сотні та інших потерпілих майданівців.

Читайте також:
Голодування Закревської не хайп, ми всі маємо підтримати її вимогу, – Сенцов

“Ви якось не схожі на Верховну Раду”: 8-річний племінник адвокатки Закревської звернувся до ВР та Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна