Атестація прокурорів: майже третина претендентів на роботу в офісі генпрокурора не знає законів

 

Майже 30% претендентів на роботу в офісі генерального прокурора не склали іспит на знання законодавства.

Як повідомляє “Новинарня“, таку попередню статистику наводить на сторінці у соцмережі  Facebook в четвер, 24 жовтня, член кадрової комісії Олександр Лємєнов. 

“Сьогодні завершилось тестування на знання законодавства серед претендентів на роботу в офісі генерального прокурора. Маємо попередні дані, які ще будемо перераховувати і перевіряти. За два дні: 1088 прокурорів, з яких проходять далі 774, не склало іспит 197, не з’явилось 117. Відсів становить 29%”, – написав Лємонов.

Він також повідомив, що серед тих прокурорів, які не склали іспит, поширюють ідею подавати позов про незаконність кадрових комісій і положення про атестацію, бо їм “нічого втрачати”.

Він також розказав, що після провалу іспиту деякі прокурори заявляють, що їм не зарахували екзамен бо прохідний бал був 95, або, що виключався ноутбук, але акт не склали.

Лємєнов наголосив, що більшість кандидатів, які склали іспит, заявляли, що тести прості.

“Остаточні результати іспиту серед прокурорів Генеральної прокуратури України будуть оприлюднені після завершення тестування, яке продовжиться 24 жовтня 2019 року”, – інформують у пресцентрі ГПУ.

Як інформувала “Новинарня“, 10 вересня Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури”.
19 вересня Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури”.
23 вересня президент підписав закон про реформу прокуратури.

218 прокурорів ГПУ, які відмовились від переведення до нових органів прокуратури і проходження атестації, буде звільнено.

23 жовтня 2019 року ГПУ не допустила до атестації прокурорів управління спецрозслідувань Олексія Донського та Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану.
Цього ж дня стартувало тестування прокурорів, які претендують зайняти посади у офісі генпрокурора.

Читайте також:
“Хочемо крові”: Рябошапка пообіцяв притягати чиновників до відповідальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна