Рада проголосувала за реформування ГПУ: прокурорів стане менше, зарплати – зростуть

 

Парламент схвалив за основу в першому читанні законопрєект №1032 авторства президента Володимира Зеленського про реформування Генеральної прокуратури України.

Як повідомляє “Новинарня“, проєкт закону схвалили 287 парламентаріїв на засіданні у вівторок, 10 вересня.

Також депутати ВР підтримали скорочену процедуру підготовки закону до другого читання.

Як відомо, президент пропонує реформувати ГПУ в Офіс генерального прокурора. Президент пропонує збільшити рівень заробітної плати співробітників органів прокуратури та зменшити їх кількість з 15 до 10 тисяч осіб.

Також передбачається проведення переатестації усіх співробітників прокуратури, крім співробітників Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Припиняє роботу кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів, а процедури повної переатестації та набору кадрів затверджуватиме особисто генпрокурор. Також зупиняється робота Ради прокурорів.

До 1 вересня 2021 року генпрокурор фактично отримає надзвичайні повноваження з реформування та зміни системи прокуратури.

До прокуратури мають можливість потрапляти всі кандидати з вищою юридичною освітою та стажем роботи у сфері права. Стаж роботи у самій прокуратурі не потрібен.

Базовий посадовий оклад прокурора мають підвищити з 12 до 15 прожиткових мінімумів (близько 30 тис грн на місяць).

Як інформувала “Новинарня“, на початку вересня 2019 року в  офісі президента натякали на ліквідацію військової прокуратури як інституції.

Військові прокурори тоді відреагували на цю ідею, категорично не погодившись з задумом ліквідації органу.

Напередодні генпрокурор Рябошапка підписав наказ про звільнення головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Читайте також: 
“Хочемо крові”: Рябошапка пообіцяв притягати чиновників до відповідальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна