Рябошапка підписав наказ про звільнення Матіоса

 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 2 вересня, інформують у пресслужбі Генпрокуратури.

“У понеділок, 2 вересня 2019 року, керуючись Законом України “Про прокуратуру”, Положенням про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, а також на підставі листа Міністра оборони України від 02.09.2019, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора Анатолія Матіоса”, – повідомили у ГПУ.

Зазначається, що вказаним наказом його виключено зі списків особового складу Генеральної прокуратури України та направлено у розпорядження Міністерства оборони України для вирішення питання щодо подальшого проходження військової служби.

Додамо, внесений на розгляд ВР президентський законопроєкт про реформу прокуратури передбачає ліквідацію військових прокуратур, але при цьому встановлення права Генпрокурора у разі потреби утворювати спеціалізовані прокуратури на правах структурного підрозділу Офісу Генерального прокурора, обласних прокуратур, окружних прокуратур.

Як інформувала “Новинарня“,  в офісі президента натякали на ліквідацію військової прокуратури. Військові прокурори висловили тоді рішучий протест щодо ліквідації їх органу

Читайте також:
“Хочемо крові”: Рябошапка пообіцяв притягати чиновників до відповідальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна