“Ви якось не схожі на Верховну Раду”: 8-річний племінник адвокатки Закревської звернувся до ВР та Зеленського

 

Восьмирічний племінник адвокатки Євгенії ЗакревськоїЯрослав – звернувся до Верховної Ради України та президента Володимира Зеленського, аби ті проголосували поправку до законодавства, що дозволить слідчим у “справах Майдану” перейти в ДБР і поновити відповідні розслідування.

Як повідомляє “Новинарня“, відеозвернення опублікувала в неділю, 24 листопада, сестра адвокатки, Юлія Закревська на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

“Шановна Верховна Радо та президенте України! Я розумію, що у вас в п’ятницю був скорочений день. Але я третьокласник, який має вісім років, займаюся у п’ятницю в своїй школі аж до п’ятої години. Тому мені дуже дивно, що ви, дорослі, працюєте менше, ніж я, дитина. Я хочу, аби у вас завершилися канікули, і в п’ятницю були продовжені працьовиті години. І я хочу, аби ви проголосували поправку для розслідування майдану, аби моя тітка Женя перестала голодувати. Вона – адвокатка. І якщо вам цього тижня не вистачить, аби це зробити, то у мене є для вас підказка – ви можете це зробити ще й в суботу. Бо це набагато важливіше, ніж канікули. Ви якось не схожі на Верховну Раду”, – каже 8-річний Ярослав.

Нагадаємо, що 21 листопада, адвокатка потерпілих майданівців Євгенія Закревська оголосила голодування.

Нещодавно Євгенія Закревська відмовилася від пропозиції генерального прокурора Руслана Рябошапки очолити новостворений департамент, який здійснює процесуальне керівництво у провадженнях щодо подій на Майдані 2013-2014 років після відходу Сергія Горбатюка.

Як відомо, управління/департамент Сергія Горбатюка в ГПУ розслідував “справи Майдану” понад п’ять років.

Із 20 листопада 2019 року Генпрокуратура втратила повноваження вести слідство, усі незавершені справи будуть передані в НАБУ й ДБР.

Сергій Горбатюк втратив посаду начальника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури 23 жовтня через небажання проходити прокурорську переатестацію.

Правозахисниця Євгенія Закревська з 2014 року є одним з основних адвокатів родин Небесної сотні та інших потерпілих майданівців.

Читайте також:
Голодування Закревської не хайп, ми всі маємо підтримати її вимогу, – Сенцов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна