Пентагон заплатить Microsoft $10 млрд за створення “хмарної” мережі

 

Компанія Microsoft уклала контракт на 10 млрд доларів із міністерством оборони США для створення “хмарної” інфраструктури зберігання даних.

Про це пресслужба Пентагону повідомила 25 жовтня.

Американські військові хочуть змінити свої застарілі комп’ютерні мережі єдиною “хмарною” системою. Відтак Microsoft протягом десяти років має розробити і запровадити відповідний функціонал. Компанія взяла на себе зобов’язання провести на основі штучного інтелекту необхідний аналіз та безпечно розмістити секретні військові дані у “хмарних” сервісах.

Очікувана дата завершення проєкту JEDI Cloud – 24 жовтня 2029 року.

Водночас, інформує BBC, раніше найбільш вірогідним виконавцем цих робіт вважалася інша компанія – Amazon. Вона є найбільшим постачальником “хмарних” послуг у світі.

В “Амазоні” висловили здивування від вибору Пентагоном іншого партнера. Там сподіваються, що Пентагон перегляне своє рішення та ретельніше порівняє надані пропозиції, що “призведе до іншого висновку”.

У компанії пов’язують відмову в підписанні контракту з заявами президента США Дональда Трампа. У липні 2019 він заявив, що отримував скарги з приводу можливого контракту Amazon та Пентагону.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна