Американські війська із Сирії перекидають в Ірак, – Пентагон

 

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що всі американські війська, які виводяться з Сирії, будуть перекинуті до Іраку.

“Виведення військ США з північно-східної Сирії йде повним ходом… Ми говоримо про тижні, а не дні. Поточний план дій полягає в перекиданні сил до західного Іраку”, — сказав Еспер, якого цитує Reuters у повідомленні в неділю, 20 жовтня.

За словами керівника Пентагону, йдеться про майже тисячу американських військовослужбовців.

Глава МО США додав, що американці в Іраку продовжать виконувати військові операції проти бойовиків “Ісламської держави”, щоб не допустити відновлення її впливу, і “допомоги в обороні Іраку”.

Раніше, у четвер, Туреччина на переговорах із віцепрезидент США Майком Пенсом погодилася взяти п’ятиденну паузу в наступі в північно-східній Сирії. Анкара проводить військову операцію в сусідній країні і має на меті встановити “зону безпеки” на сирійській території біля кордону Туреччини, зачистивши її від курдських повстанців.
Перемир’я також має на меті полегшити кризу, спричинену різким рішенням президента Дональда Трампа на початку цього місяця про виведення всіх 1000 американських військових із північної Сирії, що було критиковане як зрада курдських союзників США у Сирії.

Читайте також:
США виводять військових із півночі Сирії з огляду на наступ Туреччини, – Пентагон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна