Час вийти з цієї безглуздої безкінечної війни, – Трамп про виведення військ із Сирії

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що настав час американським військовим “вийти з нескінченних воєн” у Сирії і повернутися додому.

Про це він у понеділок, 7 жовтня, написав у Twitter.

“Сполучені Штати, як передбачалося, повинні були бути в Сирії 30 днів, це було багато років тому. Ми залишилися і занурювалися глибше і глибше в бій без видимої мети. Коли я приїхав до Вашингтона, в цій місцевості (в Сирії, — “Н”) розгулювала ІДІЛ. Ми швидко перемогли 100% халіфату ІДІЛ, включаючи захоплення тисяч бойовиків ІДІЛ, переважно з Європи… Але прийшов час для нас (США, — “Н”) вийти з цих безглуздих нескінченних воєн … і повернути наших солдатів додому”, — написав глава держави.

Трамп наголосив, що “курди боролися разом з нами, але їм платили величезні суми грошей і давали оснащення для цього. Вони боролися з Туреччиною протягом десятиліть”.

За словами глави Білого дому, тепер Туреччина, Європа, Сирія, Іран, Ірак, Росія і курди повинні будуть вирішити ситуацію і те, що вони хочуть зробити з захопленими бійцями ІДІЛ.

“Ми знаходимося в 7000 милях від них і переможемо ІДІЛ знову, якщо вони наблизяться до нас”, — додав Трамп.

Як відомо, Ердоган нещодавно заявив про готовність до початку операції на півночі Сирії силами сухопутних та повітряних підрозділів. Після цього відбулися телефонні перемовини президентів США та Туреччини, під час яких сторони обговорили процес створення зони безпеки на півночі Сирії, на схід від Євфрату, та домовилися зустрітися у Вашингтоні.

За словами Ердогана, підрозділи ЗС США почали залишати північні райони Сирії, — території, на яких Туреччина анонсувала початок найближчими днями військової операції.

Читайте також:
Помпео звинувачує владу Сирії в застосуванні хлору проти повстанців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна