Туреччина направляє 80 тисяч військових і техніку на кордон із Сирією

 

Туреччина продовжує перекидання військ і техніки на території, які межують із Сирією, готуючись до проведення операції, яка може стати наймасштабнішою в історії країни.

Про це повідомляє видання En Son Haber.

“Перевезення військовослужбовців та броньованих машин, їх зосередження біля кордону (з Сирією, – “Н”) триває безперервно”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що порівняно з постачаннями, які здійснювалися перед проведенням операцій “Щит Євфрату” та “Оливкова гілка”, тепер це набагато більше військ і техніки.

“Цього разу було зроблено більше поставок, ніж в інші рази. Близько 80 тисяч військовослужбовців зосереджені на кордоні протягом кількох місяців. Ця цифра вдвічі перевищує кількість 40 тисяч солдатів, які взяли участь у Кіпрській операції миру в 1974 році”, — вказує видання.

Техніка рухається колонами, а також на потягах до залізничної станції Іскендерун. На маршрутах слідування військ і техніки вжиті широкі заходи безпеки.

Операція, яку неодноразово анонсувало турецьке керівництво, буде спрямована на території, що на схід від Євфрату.

Як заявляв Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, операція буде комплексною, направленою в самий епіцентр терористичних організацій, та буде розпочата несподівано.

За даними ЗМІ, керівництво операцією здійснюватиметься із Шанлиурфи та Кіліса, війська будуть атакувати одночасно з більш ніж 10 точок.

Читайте також:
У Туреччині затримали двох росіянок із “червоного списку” Інтерполу за зв’язки з ІДІЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна