Помпео звинувачує владу Сирії в застосуванні хлору проти повстанців

 

Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео звинуватив Сирію у використанні хлору в нападі на повстанців на північному заході країни.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він заявив у четвер, 26 вересня, передає “Радіо Свобода”.

За словами Помпео, напад стався 19 травня 2019 року в провінції Латакія.

“Сполучені Штати будуть і надалі тиснути на підступний режим Асада, аби змусити його припинити насильство проти цивільного населення Сирії”, – сказав він, маючи на увазі президента Сирії Башара Асада.

За словами очільника Державного департаменту, уряд Сирії застосовував хімічну зброю щороку з 2013-го, коли Дамаск долучився до міжнародної конвенції, яка таке застосування забороняє.

Спеціальний представник США з питань Сирії Джеймс Джефрі повідомив, що Вашингтону відомо про “певну кількість” людей, які постраждали внаслідок атаки, але немає даних про те, що через неї хтось загинув.

Західні експерти неодноразово звинувачували Сирію в кількох хімічних атаках протягом останніх років. Дамаск, який підтримує Росія, заперечує причетність до таких нападів і натомість звинувачує в них повстанські угруповання.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна, в результаті якої загинули більше 400 тис.  людей. Росія, втрутившись в цей конфлікт, надає в ньому підтримку президенту Сирії Башару Асаду – режиму якого значна частина світу, і західного, і арабського, відмовила в легітимності.

Як інформувала “Новинарня“, США внесли два російських судна в списки порушників санкцій.

Читайте також:
МЗС України підтримало удар США по Сирії без санкції Радбезу ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна