“Браво!”: Коломойський прокоментував виступ “Кварталу 95” про Гонтареву

 

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що йому “дуже сподобався” номер студії “Квартал 95” про підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Про це він сказав у коментарі проєкту “Ньюзрум”, передає “Радіо Свобода”.

Коломойський спочатку сказав, що не бачив номер, однак після запитань журналістки пообіцяв подивитися і зрештою відповів: “Браво!”. Потім додав, що номер йому “дуже сподобався”.

“Щодо того (сподобалось, – “Н”), що “згоріла від сорому”, – зазначив він.

“Вам саме ця фраза сподобалась?” – уточнила журналістка. “Ну, звичайно!” – відповів Коломойський. Він також сказав, що ще більше йому сподобалася фраза “Валерія думає на Валерича”.

На запитання про те, чи не вважає він це насмішкою над людським горем, Коломойський відповів, що ні. “Так не останнє ж майно згоріло. Що тільки в неї хата згоріла? А скільки на Донбасі хат згоріло?” – зазначив він.

На запитання про те, чи сподобається йому, коли “Квартал” жартуватиме про спалені на Донбасі будинки, Коломойський відповів: “Коли вони будуть жартувати – будемо розмовляти. А ми ж зараз говоримо в контексті (підпалу будинку Валерії Гонтаревої, – “Н”). Маніпуляціями тільки не займайтесь”.

Бізнесмен також додав, що з “Кварталом” не підтримує зв’язок з вересня минулого року і на політику їхніх жартів не впливає.

Водночас ексголова Національного банку України Валерія Гонтарева назвала номер “Кварталу” насміханням.

“Це сором!!! Насміхатися над людским горем – це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!”, – зазначила Гонтарева, додавши, що про виступ дізналася від друзів.

“Щодо цинізму “95-го Кварталу” сумнівів давно нема. Але участь у цьому народного хору, це вже сором для всієї країни”, – додала ексочільниця НБУ.

Міністр економіки Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook написав, що зовнішні інвестори будуть сприймати жарти “Вечірнього кварталу” про ексголову НБУ Валерію Гонтареву як підтвердження наявності зв’язків між олігархами і владою.

“Для зовнішніх інвесторів це виглядає дуже погано. Поясню чому… Більшість зовнішніх інвесторів сприймають Гонтареву як видатного реформатора. За її керівництва НБУ перейшов на гнучке курсоутворення та інфляційне таргетування. Це технічні терміни, які описують, яким чином НБУ сьогодні ухвалює рішення”, — зазначив він.

Милованов наголосив, що це дозволило забезпечити низьку інфляцію і стабільність курсу.

“Водночас, на думку зовнішніх спостерігачів, Гонтарева перебуває під тиском від Коломойського через рішення щодо “ПриватБанку”. Також вони не розуміють, наскільки сьогоднішня влада є незалежною від Коломойського та інших олігархів. “95-й Квартал” асоціюється з владою. І жарти проти Гонтаревої можуть і будуть сприйматись як підтвердження зв’язків між олігархами і владою. Це може бути несправедливо, але така є реальність.

Тому номер “95-го Кварталу” про Гонтареву прямим чином впливає на інвестиційний клімат в Україні і цей вплив негативний”, — додав міністр.

Нагадаємо, у новому випуску телешоу “Вечірній квартал” (канал “1+1”) гумористи “Студії “Квартал 95” перейшли за грань пристойності, взявши на кпини підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої під Києвом.
В анонсі гумористичного номера ведучий Степан Казанін назвав спалення будинку Гонтаревої “яскравою подією”.  “95-й Квартал” присвятив їй “запальний фолк” – пісню у виконанні Євгена Кошового та жіночої частини Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки.

Як інформувала “Новинарня“, Валерія Гонтарева після зміни влади в Україні залишається жити й працювати в Лондоні.
За словами Гонтаревої, їй погрожує опонент у справі націоналізованого “ПриватБанку” – колишній власник фінустанови олігарх Ігор Коломойський. На тлі цих погроз Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, в Києві спалили авто її невістки, а під Києвом у селі Гореничі 17 вересня спалили будинок Гонтаревої, застосувавши запалювальну ракету.

П’ятий президент Петро Порошенко пообіцяв 3 млн грн винагороди за інформацію про виконавця та замовника замаху на Гонтареву.

Канал “1+1”, на якому виходить “Вечірній квартал”, належить Ігорю Коломойському.

На гумористичне шоу продовжує зберігати вплив президент Володимир Зеленський, який до обрання главою держави був власником і керівником “Студії “Квартал 95”.

Читайте також:
Зеленський вичитує жарти “Кварталу” про себе і першу леді, — Кравець

Інтерв’ю Зеленського про 100 днів президентства оплатив “Квартал 95”

“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.