Порошенко дасть 3 млн грн за інформацію про виконавця та замовника замаху на Гонтареву

 

Народний депутат, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що вирішив призначити винагороду в розмірі до 3 млн грн особам, які нададуть достовірну інформацію про замовника та виконавців замахів на життя та майно екс-голови українського Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок увечері, 30 вересня, написав Порошенко  на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Щоб не дати не дуже активному слідству жодного шансу на бездіяльність, прийняв рішення призначити винагороду до трьох мільйонів гривень. Це – тим, хто надасть достовірну інформацію про замовника та виконавців про замахи на життя та майно Валерії Гонтаревої, яка дозволить притягнути винних до відповідальності” , – написав Порошенко.

У цьому контексті він зазначив, що “коло осіб, на яких падають підозри, не так вже й широке. Пальцем тикнеш – і попадеш. Але дуже важливо легальним способом встановити і покарати злочинців. Щоб усе було за законом”.

Порошенко нагадав, що днями вже ділився враженнями від спілкування з Гонтаревою в Лондоні.

“ДТП, підпал машини та будинку – це помста за її мужні та сильні реформаторські кроки на посаді глави НБУ. Повадки її ворогів інакше, як бандитськими, і не назвеш. Недруги Гонтаревої нині у фаворі. Думають, що Бога за бороду схопили. І впевнені, що сховають кінці у воду”, – написав політик.

Нагадаємо, уночі 17 вересня на Київщині спалили будинок ексочільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої.
Під час пожежі в будинку нікого не було. Ніхто не постраждав.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що поліція розслідує підпал будинку колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої під Києвом.

В офісі президента теж відреагували на пожежу в домоволодінні ексочільниці Нацбанку, назвавши це “брутальним злочином” та “провокацією”.

Зараз Гонтарева мешкає у Лондоні, де викладає у Лондонській школі економіки.

У червні колишня очільниця Національного банку України Валерія Гонтарева заявляла, що олігарх та колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський їй погрожує.

Читайте також:
У Києві невідомі спалили авто невістки Гонтаревої. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна