Під Києвом спалили будинок Гонтаревої. ВІДЕО. ДОПОВНЕНО

 

доповнено
Ексголова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що у селищі Гореничі Київської області спалили її будинок.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок вранці, 17 вересня, інформує видання “theБабель”.

“Наш будинок під Києвом у селищі Гореничі спалили. Кинули пляшку із запальною сумішшю через паркан. Будинок повністю згорів. Пожежникам не вдавалося його навіть згасити. Це вже повне і остаточне беззаконня! Я не знаю куди мені звертатися, терор триває!”, – сказала Гонтарева.

https://twitter.com/theBabelUA/status/1173821906556006401

За словами Гонтаревої, під час пожежі в будинку нікого не було. Ніхто не постраждав.

Вона розповіла, що охоронець будинку бачив, як кинули пляшку, і відразу викликав поліцію та пожежників.

Поліція Київщини з’ясовує усі обставини пожежі в будинку, який належить родині Валерії Гонтаревої, та вживає заходів з пошуку й встановлення особи, яка вчинила знищення майна.

Зазначається, що вночі до поліції Київщини надійшло повідомлення про пожежу в будинку, який належить родині ексочільниці НБУ.

“Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце пригоди встановила, що охоронець будинку вночі почув сторонній шум, коли чоловік вийшов на подвір’я, побачив загоряння покрівлі будинку.

Також, під час перегляду записів з камер відеоспостереження виявлено, що близько 03:00 годин невідома особа, яка нині підозрюється у вчинені підпалу, перелазила через паркан домоволодіння”, – йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що з травня будинок використовувався як дачний, до вересня цього року територія домоволодіння перебувала під охороною 6 працівників. На момент виникнення пожежі на місці знаходився лише один охоронець.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Тривають слідчі дії.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що поліція розслідує підпал будинку колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої під Києвом.

“Нічний підпал будинку Гонтаревої – неприпустимий прояв кримінального тиску. Той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, – не просто підпалювач, він – ворог, який шкодить своїй державі.Поліція розслідує цю справу і докладе всіх зусиль для пошуку злочинця”.

В офісі президента теж відреагували на пожежу в домоволодінні ексочільниці Нацбанку, назвавши це “брутальним злочином” та “провокацією”.

“Пожежа в будинку колишньої очільниці НБУ – брутальний злочин, швидке розкриття якого має стати пріоритетом в роботі правоохоронних органів. В Україні всі мають почуватися захищеними незалежно від колишніх або нинішніх посад та політичних поглядів. Право на безпеку та право на приватну власність мають бути непорушними (щодо останнього рішення може ухвалювати лише суд). Глава держави чекає від відповідних відомств якнайшвидшого розкриття цієї провокації”, – йдеться у повідомленні.

Відзначимо,  що Гонтарева мешкає у Лондоні, де викладає у Лондонській школі економіки.

Як інформувала “Новинарня“, колишня очільниця Національного банку України Валерія Гонтарева в червні 2019-го заявляла, що олігарх та колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський їй погрожує.

Читайте також:
У Києві невідомі спалили авто невістки Гонтаревої. ВІДЕО

Гонтарева назвала розміри олігархічних боргів перед НБУ та суму, “вимиту” Коломойським в останню ніч

У Лондоні ексочільницю НБУ Гонтареву збив автомобіль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна