Гонтарева заявила, що Коломойський постійно їй погрожує

 

Колишня очільниця Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що олігарх та колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський їй погрожує.

Про це вона сказала в інтерв’ю Громадському і BBC-Україна.

Останні 10 місяців Гонтарева мешкає у Лондоні, де викладає у Лондонській школі економіки. Повернутися в Україну вона, за її словами, наразі не може − зокрема, через “відсутність верховенства права у країні”.

“Ви знаєте, що до країни повернулася не лише злочинна влада часів Януковича, з якою ми боролися. Повернувся один з олігархів, який постійно мені погрожує. Це дуже погано, що він повернувся. Погано для мене особисто і для країни”, – зауважила Гонтарева.

“Особисто мені він погрожує. В інтерв’ю Коломойський заявив: якщо я не повернуся в Україну, то він мене вивезе у приватному порядку. Англійською це kidnapping. Це злочин на території Великої Британії. Я хочу, щоб це було всім зрозуміло. Якщо зі мною щось станеться – щоб усі знали, чому”, — каже Гонтарева.

За її словами, з Коломойським до націоналізації Приватбанку вона зустрічалася близько 20 разів. Востаннє особисто бачила його в ніч перед націоналізацією:

“Це була знаменита ніч, коли зібрався велика частина кабміну — міністр фінансів, зрозуміло, прем’єр-міністр, міністр юстиції, [міністр внутрішніх справ] Аваков, президент. Ось у цій кімнаті я бачила Коломойського напередодні націоналізації, де йому написали лист з проханням про націоналізацію”, – розповіла екс-голова НБУ.

Читайте також:
Гонтарева назвала розміри олігархічних боргів перед НБУ та суму, “вимиту” Коломойським в останню ніч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна