Зеленський представив нового главу Одеської ОДА Максима Куцого

 

Президент Володимир Зеленський призначив головою Одеської ОДА Максима Куцого та представив його під час робочої поїздки до Одеси в п’ятницю, 11 жовтня.

Цього ж дня глава держави видав указ №746/2019: “Призначити КУЦОГО Максима Васильовича головою Одеської обласної державної адміністрації”.

Як інформувала “Новинарня“, кандидатуру Куцого 9 жовтня схвалив Кабінет Міністрів.

Згідно з декларацією, підприємець Максим Куций у 2018 році заробив 3,7 мільйона гривень, у тому числі майже 2 мільйони грн – від підприємницької діяльності. Він є кінцевим бенефіціаром трьох компаній – “Сервіс і менеджмент”, “Медійний партнер” і “Цифрове партнерство”.

У декларації зазначено, що Куций має два види криптовалют – біткойни на 1,1 мільйона доларів та ефіри на 1,5 мільйона доларів.

Куций, якого Зеленський представив у липні як працівника банківського сектору, “власника і директора інвестиційної компанії”, задекларував також 180 тисяч доларів готівкою, його дружина – ще 55 тисяч доларів.

Попереднього голову Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова після першого туру президентських виборів звільнив президент Петро Порошенко. З квітня 2019 року обов’язки голови адміністрації виконувала перший заступник Степанова Світлана Шаталова.

У червні Кабмін затвердив на посаді голови Одеської ОДА внесену президентом Володимиром Зеленським кандидатуру Андрія Андрейчикова. Однак 13 липня під час візиту на Одещину Зеленський заявив, що поки що не призначатиме Андрейчикова, бо хоч і знає його особисто, але “є багато людей, які маніпулюють у засобах масової інформації” (насправді про Андрейчикова писали як про торговця брухтом із “ПМР”).

Після цього на сайті президента повідомили про відкритий конкурс на посаду голови Одеської ОДА. Згодом Зеленський запропонував одеситам п’ять кандидатур на посаду очільника Одеської ОДА, серед яких був і Куций.

Читайте також:
Зеленський із ЗСУ в Одесі: Я вже маю алергію на слово “капітуляція”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна