Уряд погодив звільнення Степанова та Гордєєва

 

Кабінет міністрів погодив подання щодо звільнення голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова, яке буде направлено Президенту України.

Про це розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик журналістам після засідання уряду, повідомляє “Укрінформ”.

“Було рішення”, — сказав Насалик.

Він зазначив, що уряд ухвалив рішення щодо звільнення ще одного голови ОДА за власним бажанням, але не уточнив, кого саме.

Водночас народний депутат Олексій Гончаренко сказав журналістам, що було звільнено Андрія Гордєєва.

Згідно зі статтею 118 Конституції України, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко своїм указом №107 від 6 квітня відсторонив Степанова від посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Іншим своїм указом (№108) Порошенко тимчасово поклав виконання обов’язків голови Одеської ОДА на Сергія Паращенка.

Читайте також:
У Порошенка відреагували на відмову глави Одеської ОДА йти у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна